Banditul Whisky şi ceaţa de securitate PROTECT

Cum devine un fost tâlhar, promotor de soluţii de securitate?

Mulţi au fost surprinşi, când s-a aflat că Attila Ambrus, fostul “Bandit Whisky” născut în România, a devenit protagonistul videoclipului de promovare al Sistemelor de securitate cu ceață PROTECT.

Cine este Banditul Whisky?

Între anii 1993 și 1999, Attila Ambrus a jefuit 30 de bănci, oficii poștale, cooperative de credit şi agenții de turism din Ungaria. La câteva locaţii s-a întors şi le-a mai jefuit încă o dată. Porecla îi vine de la faptul că înainte de fiecare jaf obişnuia să bea câteva pahare de whisky în barurile din apropiere.

După al 27-lea jaf, partenerul său a fost prins de poliţie în timp ce fugea de la locul faptei şi l-a turnat pe Attila, acesta fiind reţinut la frontiera româno-ungară. După 6 luni a evadat din arestul preventiv din Budapesta și a mai comis încă 3 jafuri. În data de 26 septembrie 2002, Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat la 17 ani de închisoare, fiind eliberat după 13 ani pentru bună purtare.

El a plătit pentru faptele sale, şi-a ispășit pedeapsa primită. Datorită comportamentului său exemplar a fost eliberat mai devreme. În închisoare a urmat studii superioare şi s-a calificat în meseria de olar.

Dar cum vine asta aici? – te-ai putea întreba.

Când l-am căutat, nu și-a putut imagina cum am putea colabora. În timpul discuțiilor, ne-a convins că nu mai are de a face cu trecutul său și că face tot posibilul pentru a deveni un membru acceptat al societății. Mai mult de atât, ajută antreprenorii să nu devină victime ale spargerilor şi jafurilor, ține prelegeri la forumurile despre prevenirea infracţionalităţii, reprezentanților poliţiei, pentru ca aceştia să cunoască modul de gândire al infractorilor, astfel le va fi mai ușor să îi prindă.

Nu este o noutate faptul că firmele de securitate colaborează cu foști infractori în calitate de consultanți. Ideea mai neobişnuită, putem spune de pionerat, a fost că nu doar ne-am consultat cu Attila Ambrus în ceea ce priveşte soluţiile eficiente de protecţie a persoanelor, a bunurilor şi valorilor, ci faptul că el a devenit pur şi simplu protagonistul videoclipului!

 

Când am conceput scenariul videoclipului, ne-a venit o idee cu schepsis. Ar fi fost evident ca Banditul Whisky să fie tâlharul, dar - din moment ce el și-a încheiat legătura cu trecutul și acum ajută industria de securitate – am decis împreună cu echipa de filmare, ca el să fie bijutierul.

Tânărul care joacă rolul tâlharului este surprins de două ori: pe de o parte se întâlneşte față în față cu un fost infractor profesionist care i-a fost idol la începutul carierei, pe de altă parte ceața activată de bijutierul Attila, îl pune pe fugă.

După ce în videoclip Banditul Whisky a avut arma îndreptată asupra lui, acesta ne-a mărturisit: acum știe cum e să fii de cealaltă parte a armei! Cu toate că era conștient de faptul că este doar o filmare și că nu este ameninţat cu o armă încărcată, chiar și așa a fost o experiență stresantă pentru el.

Un sistem de securitate este cu adevărat eficient, dacă infractori care cândva au activat cu succes de „cealaltă parte” își exprimă opinia şi experienţa despre el. Nu este un secret că la prima noastră întâlnire, Banditul Whisky a experimentat pe propria piele ceața de securitate, a simţit cum este când se activează protecţia cu ceaţă. După spusele lui, în timpul jafurilor din trecut pulsul abia i-a crescut, având controlul permanent al situației. Dar cu ocazia testării, când ceața a acoperit totul în numai câteva secunde, nu s-a putut gândi la nimic altceva decât cum ar putea să evadeze, să fugă cât mai repede de acolo!

La sfârșitul interviului, a concluzionat: CE NU POATE FI VĂZUT, NU POATE FI FURAT!

 

PS. În 2018 a fost lansat în cinematografele din România filmul despre viaţa lui: “Banditul Whisky”. Vizionează trailer-ul filmului:

 

 

Dă clic pe "Înapoi" şi vei putea reveni pe pagina anterioară să afli mai multe despre produsele noastre.

Creare magazin online